Bernadotte

I en unik dokumentärserie skildrar TV4 och filmaren Gregor Nowinski ätten Bernadotte och deras snart 200-åriga historia i Sverige. Dokumentärserien är den första i sitt slag om den kungliga familjen som regerat i Sverige sedan 1818

 

TV4:s tittare kommer att få en exklusiv inblick i släkten Bernadotte och en fördjupad bild av kungafamiljens roll i det svenska samhället. Tittarna får ta del av privata och offentliga resor, statsbesök, möten med människor, personliga reflektioner, djupare intervjuer samt delar av familjen Bernadottes historiska arkiv.

 - Det här är ett av de största dokumentärprojekten i TV4:s historia och vi är stolta och glada över att det svenska kungahuset har gett oss och Gregor Nowinski det stora förtroendet och den unika access, som krävs för att genomföra projektet, säger Fredrik Lundberg , samhällschef på TV4.

Jag kommer att redigera ett av dessa avsnitten och dokumentärserien är planerad att visas i TV4 i början av 2010.

Etiketter: dokumentär

Nyhetsarkiv