program

Bo Kaspers orkester; Vi kommer aldrig att dö

SVT
foto: Markus Junghard, Ola Christoffersson och Johan Tarland
redigering:  Ola Christoffersson
År 2016 firar Bo Kaspers Orkester 25 år som band. Med sitt skickliga låtsnickeri och sina kluriga texter har de charmat svenskarna sedan början av 90-talet. Men hur ser livet ut bakom kulisserna? Vi blickar tillbaka på 25 år av framgång men också av konflikter och kriser.

BRANDEN

SVT

foto: Markus Junghard
redigering: Lisa Jonsson
producent: Jonas Steken Magnusson
I oktober 1998 inträffade en av Sveriges värsta brandkatastrofer. Den dramatiska historien om brandnatten, polisutredningen och domarna mot de som tände på. Men också en historia om drömmar, förlåtelse och om hur man går vidare när det ofattbara inträffar.

Nazifas Leende

TV4/TV4 Fakta
foto:
2014 Markus Junghard, 2010 & 2011 Phil Poysti
redigering: Markus Junghard
producent: Susanne Edmark
Nazifas leende är en dokumentär från 2015. Nazifa föddes med ett stort hål i läppen och hennes ansikte väckte anstöt hos de som såg henne. Sina första fyra år tillbringade hon i mörker undangömd från grannarna i byn i Etiopien.
När hjälporganisationen Operation Smile kom till huvudstaden Addis Abeba för att operera hundratals barn åkte Nazifas pappa dit för att försöka ge sin dotter en chans till ett nytt liv. På sjukhuset träffade de volontären och plastikkirurgen Malin Hakelius och hennes uppgift var att försöka få Nazifas läpp hel. Nazifas historia berättas medan Malin och Rikard söker upp henne i hennes hemby tre år senare.

 

Stjärnhoppningen

SVT/Barnkanalen

foto: Markus Junghard
redigering: Markus Junghard
producent: Jacqueline Ramel/Visuell Film
Barnprogram som följer ett gäng kändisar som lär sig att rida. Vi ser dem när de tar ridlektioner, lär sig hästskötning och hör dem berätta om sina tankar kring rädslor, mod och utmaningar. I sista avsnittet tävlar deltagarna i Globen inför 13 000 åskådare. Programidén har utvecklats utifrån det existerande inslaget ”Stjärnornas hoppning” som är en del av Stockholm International Horse Show på Globen i Stockholm. Visuell Film producerar ”Stjärnhoppningen” för SVT.