top of page

NYHETER

Cypernläckan
Uppdrag granskning

15 november 2023

Den svenska skönhetsmiljardären jagas för Sveriges största skatteskuld. Han verkar ha gjort allt för att dölja sina pengar. Men en läcka från Cypern avslöjar avancerade upplägg som han, ryska oligarker och maffiabossar använder sig av. Kan de nya spåren leda till de gömda pengarna?

Hela jobbet går att se på SVT play.

Klipp: Markus Junghard / Ola Christoffersson

18 november 2023

 

Skönhetsmiljardären Bengt Ågerups tillgångar i bland annat Sverige och Cypern fryses. Det efter Uppdrag gransknings avslöjande i samarbete med journalistnätverket ICIJ och Paper Trail Media om entreprenörens upplägg där stora pengasummor flyttats till Cypern. Beslutet fattades av Stockholms tingsrätt under onsdagen.

Kycklingens pris
Uppdrag granskning

1 november 2023

Sverige påstår sig ha världens bästa kyckling. Men bakom tillbommade fönster döljer sig en mörk sanning om svensk kycklingproduktion som ingen vill visa upp. Kyckling är den billiga, klimatsmarta och populära svenska matfågeln - men till vilket pris?

Hela jobbet går att se på SVT play.

Foto & Klipp: Markus Junghard

Ofriska Hövdingar
Uppdrag granskning

14 maj 2023

En dold inspelning avslöjar ett tekniskt fel som cykelhjälmsföretaget mörkat. Klagomål om batteritiden har strömmat in och utan förvarning har hjälmar slutat att fungera. De marknadsför sig som världens säkraste cykelhjälm med toppmodern airbag-teknologi. Men företaget har fortsatt att skicka ut "ofriska Hövdingar" till kunder.

Hela jobbet går att se på SVT play.

Klipp: Markus Junghard

2 november 2023

 

Konsumentverket har beslutat om ett tillfälligt förbud mot försäljning av den populära cykelhjälmen Hövding 3. Detta då den inte anses uppfylla gällande krav.

– Det kan finnas säkerhetsrisker med hjälmen, säger Kristofer Johannesson, biträdande Konsumentombudsman, till SVT Nyheter.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjade i maj att företaget Hövding medvetet sålt hjälmar med ett känt konstruktionsfel. 

bottom of page